ABSI indeks - kalkulator  Izračunajte rizik od gojaznosti prema obliku tela

ABSI indeks - kalkulator Izračunajte rizik od gojaznosti prema obliku tela

ABSI - A Body Shape Index je indeks oblika tela. Uzima u obzir nekoliko parametara tela. Tačniji je i od BMI i VHR. Na osnovu njegovog rezultata možemo proceniti nivo rizika od razvoja kardiovaskularnih bolesti.
Unesite vrednosti vašeg tela
Procene su indikativne
Pol
godine
cm
kg
cm

ABSI index: Indeks oblika tela. Izračunajte rizik od gojaznosti i mogućih bolesti

ABSI = A Body Shape Index = indeks oblika tela.

To je savremeni i precizniji proračun koji odražava nivo rizika od kardiovaskularnih i metaboličkih bolesti.

Tačniji je od BMI i VHR indeksa.

Sažeto, ovaj kalkulator navodi da kada je zdravlje ugroženo - ako je osoba previše mršava ili, naprotiv, gojazna i ima veliki stomak.

Formula za izračunanje ABSI:

ABSI = obim struka / (BMI x visina ½

ABSI uzima u obzir:

  • pol,
  • starost,
  • visinu,
  • telesnu težinu,
  • obim struka.

BMI ne pravi razliku između mišićne mase i masnih naslaga odnosno sala. Stoga, rezultat BMI može biti netačan. Ako želimo da saznamo zdravstveni rizik, VHR indeks je nešto tačniji. Međutim, ABSI je čak i malo bolji što se tiče preciznosti.

Prednost BMI je brzina, a prednost VHR/ABSI je tačnost. Međutim, VHR/ABSI kalkulišu sa više podataka i složeniji su.

ABSI indeks i stopa rizika od kardiovaskularnih bolesti u tabeli

Starost Muškarac Žena
30 0,079 0,077
40 0,081 0,078
50 0,083 0,079
60 0,084 0,081
70 0,085 0,083
80 0,088 0,085

Tabela rizika opasnosti po zdravlje prema ABSI iz rezultata

Rizik Vrednost ABSI 
veoma nizak manje od -0,868
nizak između -0,868 až -0,272 
prosečno između -0,272 až +0,229
visoki između +0,229 až +0,798
izuzetno visok više od +0,798

Visok ABSI = visok udeo abdominalne masti u poređenju sa ostatkom tela = povećan rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa ili raka.

Naravno, on procenjuje ove rizike samo na osnovu proporcije ili oblika tela. Ne uzima u obzir druge faktore, kao što su druge povezane bolesti.

Više informacija u sledećim člancima:

Važno OBAVEŠTENJE:

Imajte na umu da su rezultati naših zdravstvenih kalkulatora i analizatora samo u informativne svrhe. Oni ne zamenjuju stručni pregled ili savet lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika.

Svaka osoba je jedinstvena i svačije potrebe mogu biti različite. Kalkulatori i analizatori imaju svoja ograničenja i ne daju sveobuhvatan individualni pregled zdravstvenog stanja.

Njihova upotreba je na sopstvenu odgovornost. Ni operater veb stranice ni autor nisu odgovorni za netačnu upotrebu i tumačenje/objašnjenje informacija dobijenih njihovim korišćenjem. Korišćenjem kalkulatora i analizatora saglasni ste sa ovim uslovima i ni operater ni autor ne snose nikakvu odgovornost za bilo kakve posledice.

Preporučujemo da konsultujete svoje zdravstveno stanje sa specijalistom. Ne zaboravite da je zdravlje važna tema i sve odluke treba donositi u konsultaciji sa profesionalcem.

Ovaj kalkulator/analizator nije medicinski alat ili medicinska pomoć. Konsultujte svog lekara o svom zdravstvenom problemu.

Besplatno ugradite ovaj kalkulator na svoju veb lokaciju

Jednostavno kopirajte HTML kod na svoju stranicu. Kod se kopira na isti način kao i kod za ugradnju ioutube videa. Ako imate vordpress, možete ga staviti u HTML polje.
Uslov za ugrađivanje kalkulatora je da postavite izvornu i dofollov vezu kako je navedeno u kodu.

<script src="https://medicspark.rs/frontend-assets/scripts/iframe-message.js" async></script><iframe id="medicspark-absi-indeks-oblika-tela" class="medicspark-calculator-iframe" src="https://medicspark.rs/kalkulatori/absi-indeks-oblika-tela/embed/" style="border: 0;overflow: hidden;width: 100%" scrolling="no"></iframe><a class="medicspark-calculator-copyright" href="https://medicspark.rs/kalkulatori/absi-indeks-oblika-tela">ABSI indeks - kalkulator  Izračunajte rizik od gojaznosti prema obliku tela od MedicSpark.rs - pogledajte objašnjenja i detalje</a>
fpodeli na Fejsbuku