Virusne kožne bolesti

Virusne kožne bolesti uključuju

Ovčije boginje: Kako se manifestuju i izgledaju - Kod odraslih sa komplikacijama

Ovčije boginje

Ovčije boginje, ili varičela, je visoko infektivno oboljenje uglavnom dečijeg uzrasta. U ovom periodu su uglavnom blage. Suprotno tome, postoji rizik od izbijanja bolesti kod novorođenčadi ili odraslih.

Psorijaza, ljuskavica: Neinfektivna, ali dugotrajna bolest, koji su njeni simptomi?

Ljuskavica - Psorijaza

Ljuskavica, zvana i psorijaza, jedno je od najčešćih kožnih oboljenja i pogađa oko 3 procenta stanovništva.

Šindra: prenos herpesa zoster , simptomi, lečenje i komplikacije

Šindra

Zoster je virusna zarazna bolest koja se manifestuje kao neprijatni problemi u obliku bola i osipa na koži. Poreklo je isto kao i variola, međutim, u većini slučajeva se javlja u odrasloj dobi i starosti.

Šindre: Zašto se razvija herpes i šta pomaže u lečenju

Šindre

Herpes, ili šindre, je zarazna bolest koju uzrokuju virusi herpesa. Oni su među najrasprostranjenijim u ljudskoj populaciji i pogađaju do 95% ljudi. Uzrokuju različite bolesti, a najpoznatije, ali beznačajne jeste herpes zoster.

Tetralogija Fallot: Šta je to i kako se manifestuje ovaj urođeni defekt

Fallot tetralogija

Fallot tetralogija je urođena bolest srca i najčešća cijanotična srčana mana. To je bolest srca i velikih krvnih sudova i javlja se uglavnom u detinjstvu, ponekad u odrasloj dobi, ali tada je pacijent manje opterećen bolešću i možda se neće manifestovati na neki poseban način. Bolest su često praćena drugim srčanim i vaskularnim defektima, kao što su defekti koronarne arterije ili otvor u septumu između pretkomora direktno u srcu.