Kalkulator krvne grupe:        Koju grupu ima vaš roditelj?

Kalkulator krvne grupe: Koju grupu ima vaš roditelj?

Da li treba da saznate koju krvnu grupu ima jedan roditelj? Da li je A, B, AB ili 0? Naš kalkulator će vam pomoći da to izračunate. Međutim, morate znati krvnu grupu deteta i drugog roditelja.
Popunite dole navedene podatke
Procene su indikativne
Krvna grupa roditelja
Krvna grupa deteta

Kalkulator krvne grupe: Koju grupu ima vaš roditelj?

Krv nosi niz elemenata, ćelija i supstanci. To je važno tečno tkivo i bez njega život ne bi bio moguć.

Pored toga, sadrži informacije o tipu krvi. Već iz škole znamo da poznajemo nekoliko krvnih grupa.

A, B, AB i 0.

Zašto su krvne grupe važne?

U svakodnevnom životu ne shvatamo važnost ovih informacija. Međutim, dešava se da je za spas zdravlja i života neophodno da znamo ovaj detalj.

U nekim slučajevima, važno je znati tip krvi. Primeri su: gubitak krvi, anemija, povrede, operacije, transplantacija organa.

Naravno, nijedan internet kalkulator nije dovoljan za profesionalne svrhe. Krv se ispituje na krvnu grupu, prisustvo Rh faktora, a u određenim slučajevima i na druge parametre.

Da li znate...

Da li znate svoju krvnu grupu? Da li biste želeli da znate kakve su mogućnosti za vaše roditelje?

Iako ovo nije sasvim tačno, opcije možete izračunati iz tabele ili, jednostavnije, pomoću kalkulatora.

Tabela: mogućnosti nasledne kombinacije krvnih grupa

Majka/Otac 0 A B AB
0 0 0, A 0, B A, B
A 0, A 0, A 0, A, B, AB A, B, AB
B 0, B 0, A, B, AB 0, B A, B, AB
AB A, B A, B, AB A, B, AB A, B, AB

Važno OBAVEŠTENJE:

Imajte na umu da su rezultati naših zdravstvenih kalkulatora i analizatora samo u informativne svrhe. Oni ne zamenjuju stručni pregled ili savet lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika.

Svaka osoba je jedinstvena i svačije potrebe mogu biti različite. Kalkulatori i analizatori imaju svoja ograničenja i ne daju sveobuhvatan individualni pregled zdravstvenog stanja.

Njihova upotreba je na sopstvenu odgovornost. Ni operater veb stranice ni autor nisu odgovorni za netačnu upotrebu i tumačenje/objašnjenje informacija dobijenih njihovim korišćenjem. Korišćenjem kalkulatora i analizatora saglasni ste sa ovim uslovima i ni operater ni autor ne snose nikakvu odgovornost za bilo kakve posledice.

Preporučujemo da konsultujete svoje zdravstveno stanje sa specijalistom. Ne zaboravite da je zdravlje važna tema i sve odluke treba donositi u konsultaciji sa profesionalcem.

Ovaj kalkulator/analizator nije medicinski alat ili medicinska pomoć. Konsultujte svog lekara o svom zdravstvenom problemu.

Besplatno ugradite ovaj kalkulator na svoju veb lokaciju

Jednostavno kopirajte HTML kod na svoju stranicu. Kod se kopira na isti način kao i kod za ugradnju ioutube videa. Ako imate vordpress, možete ga staviti u HTML polje.
Uslov za ugrađivanje kalkulatora je da postavite izvornu i dofollov vezu kako je navedeno u kodu.

<script src="https://medicspark.rs/frontend-assets/scripts/iframe-message.js" async></script><iframe id="medicspark-krvna-grupa-roditelja" class="medicspark-calculator-iframe" src="https://medicspark.rs/kalkulatori/krvna-grupa-roditelja/embed/" style="border: 0;overflow: hidden;width: 100%" scrolling="no"></iframe><a class="medicspark-calculator-copyright" href="https://medicspark.rs/kalkulatori/krvna-grupa-roditelja">Kalkulator krvne grupe:        Koju grupu ima vaš roditelj? od MedicSpark.rs - pogledajte objašnjenja i detalje</a>
fpodeli na Fejsbuku