Koliko imam šećera u krvi (glikemija):        nizak, normalan ili visok nivo?

Koliko imam šećera u krvi (glikemija): nizak, normalan ili visok nivo?

Da li imate nizak, idealan ili visok šećer u krvi? Sa našim kalkulatorom ćete saznati da li je vaša glikemija povišena ili niska.
Popunite dole navedene podatke
Procene su indikativne

Koliko imam šećera u krvi (glikemija): nizak, normalan ili visok nivo?

Glikemija se odnosi na šećer u krvi. Glukoza je najvažniji izvor šećera. Glukozu upotrebljava telo i kod moždanih aktivnosti.

Nje dobar ni nizak ni visok nivo šećera u krvi.

Hipoglikemija (nedostatak šećera u krvi) i hiperglikemija (višak) predstavljaju određene zdravstvene rizike i komplikacije.

Kod vrednosti glukoze u krvi ispod 2,8 mmol po litru govorimo o hipoglikemiji, odnosno niskom nivou šećera u krvi. U ovom slučaju naglo nastaju teškoće: pijanost, apatičnost, nerazumljivost pa čak i gubitak svesti.

Bledilo i prekomerno znojenje kože takođe se odnose na tipične simptome.

Osoba sa hipoglikemijom je bleda, znojna, nerazumljiva, dezorijentisana,
kao da je popila alkohol.
Posle nekog vremena zdravlje se pogoršava.
Može da izgubi svest.
Možda je hipoglikemija!

Vrednost hiperglikemije, odnosno viška šećera u krvi, blago je zamršena i zavisi od toga da li je osoba duže vreme gladna.

Brojevi od 5,6 do 6,9 se obično daju kao granične vrednosti za normalan i visok šećer u krvi.

Međutim, ako je vrednost duže vreme veća, potrebno je tražiti uzrok, jer je moguće da je u pitanju dijabetes melitus.

Vrednosti glukoze u krvi se koriste u mmol / litar.
Međutim, imamo i izraz u mg po decilitru – mg/dcl.
Pretvaranje je jednostavno, naime:
od mmol po miligramu množimo brojem 18,
4,0 mmol/l x 18 = 72 mg/dcl,
Kada pretvarate iz mg u mmol, podelite sa brojem 18,
72 mg/dcl : 18 = 4,0 mmol/l.

Za povećanje šećera dovoljan je komad čokolade, kocka / kašičica šećera i med - najbrže povećavanje šećera. Za blagi porast, dobro je imati bilo kakvu pravilnu i uravnoteženu ishranu.

Kod snižavanja nivoa glukoze u krvi to više nije tako lako.

Zavisi od situacije i da li postoji pridružena bolest - dijabetes. U ovom slučaju nije dovoljno da smo duži period gladni. Telu, ćelijama i mozgu su potrebni hranljivi sastojci i šećer.

Zašto šećer ostaje u krvi - to je već drugo pitanje. Više informacija možete pronaći na ispod navedenim linkovima.

Važno OBAVEŠTENJE:

Imajte na umu da su rezultati naših zdravstvenih kalkulatora i analizatora samo u informativne svrhe. Oni ne zamenjuju stručni pregled ili savet lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika.

Svaka osoba je jedinstvena i svačije potrebe mogu biti različite. Kalkulatori i analizatori imaju svoja ograničenja i ne daju sveobuhvatan individualni pregled zdravstvenog stanja.

Njihova upotreba je na sopstvenu odgovornost. Ni operater veb stranice ni autor nisu odgovorni za netačnu upotrebu i tumačenje/objašnjenje informacija dobijenih njihovim korišćenjem. Korišćenjem kalkulatora i analizatora saglasni ste sa ovim uslovima i ni operater ni autor ne snose nikakvu odgovornost za bilo kakve posledice.

Preporučujemo da konsultujete svoje zdravstveno stanje sa specijalistom. Ne zaboravite da je zdravlje važna tema i sve odluke treba donositi u konsultaciji sa profesionalcem.

Ovaj kalkulator/analizator nije medicinski alat ili medicinska pomoć. Konsultujte svog lekara o svom zdravstvenom problemu.

Besplatno ugradite ovaj kalkulator na svoju veb lokaciju

Jednostavno kopirajte HTML kod na svoju stranicu. Kod se kopira na isti način kao i kod za ugradnju ioutube videa. Ako imate vordpress, možete ga staviti u HTML polje.
Uslov za ugrađivanje kalkulatora je da postavite izvornu i dofollov vezu kako je navedeno u kodu.

<script src="https://medicspark.rs/frontend-assets/scripts/iframe-message.js" async></script><iframe id="medicspark-koliko-imam-secera-u-krvi" class="medicspark-calculator-iframe" src="https://medicspark.rs/kalkulatori/koliko-imam-secera-u-krvi/embed/" style="border: 0;overflow: hidden;width: 100%" scrolling="no"></iframe><a class="medicspark-calculator-copyright" href="https://medicspark.rs/kalkulatori/koliko-imam-secera-u-krvi">Koliko imam šećera u krvi (glikemija):        nizak, normalan ili visok nivo? od MedicSpark.rs - pogledajte objašnjenja i detalje</a>
fpodeli na Fejsbuku