Kalkulator - izračun alkohola u krvi:    Koliko allkohola ima još u dahu?

Kalkulator - izračun alkohola u krvi: Koliko allkohola ima još u dahu?

Da li ste pili alkohol i da li biste želeli da znate koliko imate promila? Izračunajte to pomoću našeg kalkulatora. Međutim, vrednosti su samo približne, stvarni preostali alkohol u dahu i krvi ne može se utvrditi ovom metodom. Zapamtite da kombinacija vožnje vozila ili običnog bicikla nije dozvoljena.
Unesite svoju težinu u kilogramima
Procene su indikativne
kg
Koliko ste čaša alkohola popili?
čaše
5dl čaša
čaše
3dl čaša
čaše žestokog pića
0,4 dl čaša 40 posto alkohola
Pre koliko sati ste poslednji put pili?
sati

Kalkulator alkohola

Pitate se kakvu vrstu alkohola možete imati u krvi nakon što se probudite nakon noći pijenja alkohola? Da li se sećate šta ste i koliko popili?

UPOZORENJE! Svaka kalkulacija na internetu je čisto informativna. Ni u kom slučaju neće zameniti merenje kalibrisanim testerom alkohola. To ne služi kao potpuna provera da li možete da sednete za volan automobila.

Zašto?

Svi smo različiti, svako od nas je individua. Kod nekog može da je raspad alkohola 100%, kod nekog drugog može iskazati pogrešan rezultat.

Alkohol – etanol razgrađuje krv i tako uklanja enzim alkohol dehidrogenazu (ADH). Ovaj enzim se nalazi uglavnom u ćelijama jetre, želuca i bubrega.

Zanimljivost:

 • Do sada znamo 7 tipova ADH.
 • Svaka varijanta radi različitom brzinom.
 • Brzina metabolizma utiče na toleranciju alkohola i vreme njegovog eliminisanja iz krvi.
 • Svako ima drugačiju "ADH opremu".
 • Pokazalo se da deluje manje efikasno na žene, pa im je potrebno više vremena da uklone alkohol iz tela.

Imajte na umu, da…

Izmereni alkohol (takođe ostatak) u dahu od strane policije samo je jedna negativna strana medalje. Imajte na umu da rizična vožnja može biti problem ne samo za vas. Nepromišljena akcija može koštati nečije zdravlje i život.

To nije vredno za trenutak radosti sa etil alkoholom!

Važno OBAVEŠTENJE:

Imajte na umu da su rezultati naših zdravstvenih kalkulatora i analizatora samo u informativne svrhe. Oni ne zamenjuju stručni pregled ili savet lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika.

Svaka osoba je jedinstvena i svačije potrebe mogu biti različite. Kalkulatori i analizatori imaju svoja ograničenja i ne daju sveobuhvatan individualni pregled zdravstvenog stanja.

Njihova upotreba je na sopstvenu odgovornost. Ni operater veb stranice ni autor nisu odgovorni za netačnu upotrebu i tumačenje/objašnjenje informacija dobijenih njihovim korišćenjem. Korišćenjem kalkulatora i analizatora saglasni ste sa ovim uslovima i ni operater ni autor ne snose nikakvu odgovornost za bilo kakve posledice.

Preporučujemo da konsultujete svoje zdravstveno stanje sa specijalistom. Ne zaboravite da je zdravlje važna tema i sve odluke treba donositi u konsultaciji sa profesionalcem.

Ovaj kalkulator/analizator nije medicinski alat ili medicinska pomoć. Konsultujte svog lekara o svom zdravstvenom problemu.

Besplatno ugradite ovaj kalkulator na svoju veb lokaciju

Jednostavno kopirajte HTML kod na svoju stranicu. Kod se kopira na isti način kao i kod za ugradnju ioutube videa. Ako imate vordpress, možete ga staviti u HTML polje.
Uslov za ugrađivanje kalkulatora je da postavite izvornu i dofollov vezu kako je navedeno u kodu.

<script src="https://medicspark.rs/frontend-assets/scripts/iframe-message.js" async></script><iframe id="medicspark-kalkulator-alkohola" class="medicspark-calculator-iframe" src="https://medicspark.rs/kalkulatori/kalkulator-alkohola/embed/" style="border: 0;overflow: hidden;width: 100%" scrolling="no"></iframe><a class="medicspark-calculator-copyright" href="https://medicspark.rs/kalkulatori/kalkulator-alkohola">Kalkulator - izračun alkohola u krvi:    Koliko allkohola ima još u dahu? od MedicSpark.rs - pogledajte objašnjenja i detalje</a>
fpodeli na Fejsbuku