Kalkulator, izračunavanje termina porođaja: Datum porođaja i nedelja trudnoće

Kalkulator, izračunavanje termina porođaja: Datum porođaja i nedelja trudnoće

Da li želite da znate najtačniji datum rođenja? Ginekolog će vam reći. Međutim, kod nas možete izračunati približan datum rođenja deteta, prema njegovom začeću.
Popunite dole navedene podatke
Procene su indikativne
dana

Kalkulator, izračunavanje termina porođaja: datum porođaja i nedelja trudnoće

Izračunavanje najtačnijeg datuma porođaja je malo problematično. Nije moguće odrediti konkretan dan kada se vaša beba rodi 9 meseci unapred.

Pitanje: Zašto ne možete na vreme da izračunate tačan datum porođaja?

Jedan od razloga je taj što možda ne znate tačno vreme oplodnje. Međutim, čak i ako znate ovaj datum, na trudnoću i rast zametka utiču brojni faktori.

Drugi razlog je dužina menstrualnog ciklusa, neredovne menstruacije i razna hormonska odstupanja.

Precizniji datum kao i datum porođaja odrediće ginekolog na osnovu ultrazvučnog pregleda. Pored toga, termin se prilagođava nekoliko puta tokom trudnoće.

Međutim, ako vas zanima barem približan datum, kalkulator će vam dobro poslužiti. Moguće je odstupanje, plus-minus 2 nedelje.

Bonus je u tome što će kalkulator izračunati barem vašu približnu nedelju trudnoće. Dakle i to, koliko vam je verovatno ostalo do porođaja.

ALI…

Nemojte da zaboravite. Fiziološki porođaj je od 38. do 42. nedelje trudnoće. Kog dana ćete se poroditi tokom ovog perioda? Važnije je da sve prođe kako treba.

Važno OBAVEŠTENJE:

Imajte na umu da su rezultati naših zdravstvenih kalkulatora i analizatora samo u informativne svrhe. Oni ne zamenjuju stručni pregled ili savet lekara, farmaceuta ili drugog zdravstvenog radnika.

Svaka osoba je jedinstvena i svačije potrebe mogu biti različite. Kalkulatori i analizatori imaju svoja ograničenja i ne daju sveobuhvatan individualni pregled zdravstvenog stanja.

Njihova upotreba je na sopstvenu odgovornost. Ni operater veb stranice ni autor nisu odgovorni za netačnu upotrebu i tumačenje/objašnjenje informacija dobijenih njihovim korišćenjem. Korišćenjem kalkulatora i analizatora saglasni ste sa ovim uslovima i ni operater ni autor ne snose nikakvu odgovornost za bilo kakve posledice.

Preporučujemo da konsultujete svoje zdravstveno stanje sa specijalistom. Ne zaboravite da je zdravlje važna tema i sve odluke treba donositi u konsultaciji sa profesionalcem.

Ovaj kalkulator/analizator nije medicinski alat ili medicinska pomoć. Konsultujte svog lekara o svom zdravstvenom problemu.

Besplatno ugradite ovaj kalkulator na svoju veb lokaciju

Jednostavno kopirajte HTML kod na svoju stranicu. Kod se kopira na isti način kao i kod za ugradnju ioutube videa. Ako imate vordpress, možete ga staviti u HTML polje.
Uslov za ugrađivanje kalkulatora je da postavite izvornu i dofollov vezu kako je navedeno u kodu.

<script src="https://medicspark.rs/frontend-assets/scripts/iframe-message.js" async></script><iframe id="medicspark-datum-porodaja" class="medicspark-calculator-iframe" src="https://medicspark.rs/kalkulatori/datum-porodaja/embed/" style="border: 0;overflow: hidden;width: 100%" scrolling="no"></iframe><a class="medicspark-calculator-copyright" href="https://medicspark.rs/kalkulatori/datum-porodaja">Kalkulator, izračunavanje termina porođaja: Datum porođaja i nedelja trudnoće od MedicSpark.rs - pogledajte objašnjenja i detalje</a>
fpodeli na Fejsbuku